7 dingen waarmee je peuter liever speelt dan met speelgoed

dossier Je gaat urenlang op zoek naar het perfecte cadeau voor jouw kindje en dan speelt hij enkel met het inpakpapier. Herkenbaar? Dan vind je kindje deze 7 dingen waarschijnlijk ook wel interessant. Look no further, wij vonden de ultieme cadeautip, iets waarmee je sowieso wel scoort.

1. Afstandsbediening

De afstandsbediening van de televisie spreekt tot de verbeelding, maar weet je wat er zelfs nog leuker is? De kabels die op de grond liggen. Je kan daaraan trekken, maar moet het wel stiekem doen, anders kijken mama en papa boos.

2. Je telefoon

Ergens in dat gekke platte doosje zit Bumba verstopt. Meestal vind je die niet zelf, maar als je lang genoeg zeurt, weten je ouders precies welke knopjes je moet indrukken opdat Bumba tevoorschijn komt. En hoe kon je jezelf ook alweer met die donzige konijnenoren zien?

3. (Half)lege fles

Als baby is een lege fles leuk omdat 'ie zo kraakt als je 'm indrukt, maar als je al een flinke peuter bent mag er wat meer uitdaging zijn. Een fles met een bodempje water in is daar ideaal voor. Schudden (en tegen je eigen hoofd stoten) maar!

4. Viezigheid

Wat plakt daar in het tapijt: een rozijn van eergisteren of een stukje aarde? Eens proeven. Ho, daar zijn mama en papa alweer.

5. Deuren

Deuren zijn pure magie. Ze kunnen niet alleen open, nee hoor, je kunt ze ook sluiten. Vooral de deuren die piepen of kraken zijn leuk. Helaas zit die klink nog nét iets te hoog, maar wat blinken die scharnieren mooi.

6. Alles op de salontafel

Op de salontafel ligt altijd wat anders. Even op ontdekking gaan, voelen, eventueel kijken of het eetbaar is... en dan keihard weggooien. Wat een avontuur.

7. Een labeltje

Het leukste aan een knuffel? Die labels!

De ultieme cadeautip voor kleintjes die graag op ontdekking gaan

Je moet wel de handen uit de mouwen steken, maar dit speelbord is geweldig geniaal, en 'groeit' bovendien mee met je kindje. ultieme cadeau Lees ook: 9 cadeautips voor als je je peuter geen speelgoed wil geven Hoe stimuleer je kinderen om mooi samen te spelen? Een baby en peuter in huis? Deze 5 activiteiten kunnen ze samen doen! Hoe ga je best om met woede-uitbarstingen, huil- en driftbuien bij je kind?


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram