Voor jou gelezen op Famme.be

5 manieren om Halloween te vieren zonder je peuter bang te maken

Laatst bijgewerkt: oktober 2018
wp_h1-3.jpg

nieuws

Halloween is een heus spektakel, maar soms kan het iets te griezelig zijn voor kleine kinderen. Gelukkig zijn er genoeg leuke activiteiten die niet eng zijn én toch binnen het thema Halloween passen.

1. Halloween-boeken
Er zijn genoeg boeken die over Halloween gaan zonder dat ze de kleine lezertjes (of luisterende oortjes) ook meteen bang willen maken. Houd je kind van lezen of voorgelezen worden? Dan is dit de perfecte activiteit om Halloween te vieren zonder je peuter bang te maken.

2. Netflix-films
Naast boeken zijn er veel leuke en spannende films beschikbaar. Scroll zelf eerst even door de video om te checken of die niet te eng is voor jouw kleine. Een serie als ‘Masha spookverhalen’ past perfect in het griezelige thema zonder je kinderen bang te maken.

3. Pompoen schilderen
Pompoenen vallen volledig in het straatje van Halloween. Bedek de tafel met een tafelkleed (dat vies mag worden), plaats de verf en kwasten op tafel en je peuter kan zich lekker uitleven.

4. Gerechtjes bakken
Halloween betekent ook veel decoratieve en bovenal heerlijke gerechten. Op Instagram vind je genoeg inspiratie om een hapje te maken waarbij je kinderen kunnen helpen. Denk aan Oreo-spinnen met droppoten en hotdogmummie’s met bladerdeeg.

5. Verkleedpartijtje
Je kunt ook een spannend verkleedpartijtje organiseren, waarin spookjes, skeletten en vampiers centraal staan. Haal schmink in huis, maak wat snacks en kijk samen naar een niet zo griezelige griezelfilm.

Auteur : Jill Goetschalckx

volgopfacebook

volgopinstagram