Kookboek voor mensen met de ziekte van Parkinson

boek-lekker-eten-parkinson.jpg

nieuws ParkinsonNet lanceerde een kookboek dat speciaal is ontwikkeld voor mensen met de ziekte van Parkinson. Het kookboek biedt recepten die patiënten verlichting kunnen bieden bij klachten die gepaard gaan met de ziekte van Parkinson. Zo kan het helpen om minder eiwitten te eten of deze over de dag te verdelen.

De ziekte van Parkinson kan gepaard gaan met obstipatie, smaakverlies, kauw- en slikproblemen en gewichtsverlies. De hoeveelheid eiwitten in de voeding kan een invloed hebben op de werking van de medicatie. De juiste voeding kan dus bijdragen aan de kwaliteit van leven.

"We merkten in de praktijk dat mensen met parkinson veel vragen hebben over een goede voeding en het bereiden daarvan." zegt Heleen Dicke, expert diëtiek van ParkinsonNet. "Een goede voeding kan klachten die gepaard gaan met parkinson absoluut verlichten. Daarvoor was eerder al een landelijk richtlijn voor Diëtiek bij de ziekte van Parkinson opgesteld. Samen met Gerrit Jan Bos, chefkok, vertaalde Heleen Dicke de theorie uit de richtlijn voor Diëtetiek bij de ziekte van Parkinson naar de praktijk in de keuken.

De auteurs hebben bij de samenstelling van hun boek gekeken naar hoe ze de richtlijn voeding konden vertalen naar aantrekkelijke recepten in combinatie met tips voor de bereiding ervan. Het resultaat is een aantrekkelijk boek met heerlijke recepten en praktische adviezen voor zowel de bereiding van de maaltijd als de ingrediënten die helpen bij de klachten die gepaard gaan met parkinson. 'Lekker eten met parkinson', is het eerste kookboek voor mensen met de ziekte van Parkinson.

Laatst bijgewerkt: november 2016

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram