Body Mass Index (BMI) vervangen door Body Volume Indicator (BVI)?

app-BVI-bmi-.jpg

nieuws De Body Mass Index (BMI) is de meest gebruikte methode om op een eenvoudige manier te berekenen of u te veel weegt. Om uw BMI te berekenen moet u uw gewicht (in kilogram) delen door uw lengte (in meter) in het kwadraat. De uitkomst bepaalt in welke categorie van gezond of ongezond gewicht u valt.
• < 18,5: ondergewicht
• 18,5 - 24,9: normaal gewicht
• 25 - 29,9: lichte obesitas
• 30 - 34,9: matige obesitas
• 35 - 39,9: ernstige obesitas
• > 40: morbide obesitas

Steeds meer studies tonen echter aan dat de BMI een aantal beperkingen heeft. Zo houdt de BMI alleen rekening met het gewicht en de lengte, maar niet met de spiermassa of met de vetverdeling over het lichaam. Meer lichaamsvet rond de buik verhoogt bijvoorbeeld de kans op hart- en vaatziekten.

Body Volume Indicator (BVI)
Wetenschappers van ondermeer de Amerikaanse Mayo Clinic en de Britse Medical Resaerch Council hebben nu een nieuwe methode ontwikkeld: de Body Volume Indicator of BVI. Die kijkt niet alleen naar lengte en gewicht, maar ook naar de hoeveelheid vet rond de buik, de leeftijd, het geslacht en de mate waarin mensen fysiek actief zijn.
Begin mei 2017 werd een app gelanceerd die aan de hand van enkele foto’s van uw lichaam uw BVI berekent. De app is ontwikkeld voor professioneel gebruik, dus bijvoorbeeld voor artsen en fitnesstrainers.

De app is beschikbaar voor de iPad en kan gratis gedownload worden in de App Store.
https://itunes.apple.com/app/id1215572920

Bronnen
http://www.bodyvolume.com/
https://www.multivu.com/players/English/8093051-bvi-america-body-volume-app-health-fitness/
http://www.selectresearch.com/home


Laatst bijgewerkt: mei 2017

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram