8 zinnen die je graag hoort als er een derde kindje op komst is

dossier Je bent zwanger van je derde kindje. Dat is niet alleen een cadeau voor zijn of haar broertjes en zusjes, maar ook voor jezelf. Al denk je soms ongetwijfeld 'hoe ga ik dat allemaal doen?' Dit zijn 8 zinnen die je wil horen als er een derde kindje op komst is.

1. Neem wat me-time

Ervaar je veel stress nu je zwanger bent van de derde? Probeer dat los te laten. Je hebt al twee kleine deugnieten op de wereld gezet, dus een derde kan je nog wel aan. Zorg voor genoeg me-time, zodat je helemaal klaar bent voor de komst van de derde.

2. Het komt allemaal wel goed

Ergens weet je dit zelf natuurlijk ook wel. Net als bij de eerste kreeg je na de geboorte snel feeling voor het moederschap. Vertrouw erop dat je je ook nu weer snel zult aanpassen aan die nieuwe situatie. Jij en je partner zijn al heel goed op elkaar afgestemd en zelfs je oudste kindje kan je nu helpen met de baby.

3. Probeer niet te hard

Probeer niet de perfecte moeder te zijn. Je legt de lat voor jezelf dan alleen maar hoger en dan krijg je juist veel sneller het gevoel dat je geen goede moeder bent. Nergens voor nodig, want je doet het fantastisch.

4. Drie is makkelijker dan twee

Het zal alleen maar makkelijker worden met een derde kindje in huis. Je oudste twee kinderen kunnen immers lekker samen spelen en in het beste geval kunnen ze jou al helpen met de baby. Het is handig als jouw zoontje een romper kan aangeven zodat jij bij de commode kan blijven staan.

5. Je hoeft je baby niet 24/7 te dragen

Vooral na de geboorte van je eerste kindje draag je hem of haar continu bij je. Met drie kinderen kan dat gewoonweg niet altijd. Je leert daardoor dat het ook niet nodig is om je baby constant te dragen en dan heb je weer meer handen vrij voor andere taken.

6. Laat de kinderen veel zelf doen

Geef je oudste twee kinderen 'verantwoordelijkheden' als broer en zus. Ze voelen zich daardoor ook nog eens groot en stoer, en tegelijkertijd vinden ze het heerlijk om met hun kleine babybroertje of babyzusje te knuffelen. Je twee andere oogappels zullen ook snel hun eigen vaardigheden kunnen verbeteren. Als ze zien dat jij de baby voeding geeft en je aan ze vraagt om hun eigen snack te pakken, zullen ze daar snel in meegaan.

7. Je kan het

Ongetwijfeld heb je tijdens je zwangerschap al meerdere keren gedacht dat je het niet kan. Waarschijnlijk vroeg je je ook af hoe je dat ook nog eens moet gaan combineren met je werk. Maak je niet druk, je kan het! Zóveel moeders gingen je al voor en kijk eens naar die andere twee van jou. Die heb je ook met vallen en opstaan opgevoed, maar vooral met veel liefde.

8. Laat het los

Probeer niet nachtenlang wakker te liggen en na te denken over hoe je het straks allemaal gaat regelen. De situatie verandert er niet door en deze stress is alleen maar slecht voor de baby. Laat het los en vertrouw op jezelf.


Laatst bijgewerkt: juni 2020
Ga op 4 februari naar de bioscoop! Ga op 4 februari naar de bioscoop!
Stichting tegen Kanker

Want op Wereldkankerdag schenkt de bioscoopsector 1 euro van elke verkocht filmticket aan Stichting tegen Kanker. Dus rep je die dag met familie en vrienden naar de bioscoop!

Meer info

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram