Zingen kalmeert baby meer dan praten

nieuws Door te zingen blijken baby’s twee keer zo lang rustig en tevreden te blijven dan wanneer er tegen ze wordt gesproken. Dat blijkt uit onderzoek aan de universiteit van het Canadese Montreal bij dertig baby's tussen zes en negen maanden. De onderzoekers lieten de baby's naar gesproken taal en naar liedjes luisteren. Daarbij hielden ze nauwkeurig bij hoe lang het duurde voordat de baby begon te huilen.

Bij het luisteren naar de wiegeliedjes bleven de baby's gemiddeld negen minuten rustig, terwijl ze bij het luisteren naar spraak half zo lang kalm bleven. Zowel de liedjes als de spraak waren in een taal (Turks) die de baby's nog nooit gehoord hadden. Een tweede experiment in de moedertaal van de kinderen, gaf vergelijkbare resultaten.
Volgens de onderzoekers biedt de studie voldoende bewijs om ouders aan te raden vaak voor hun baby te zingen. Dit zou hun emotionele zelfcontrole stimuleren.

Laatst bijgewerkt: mei 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram