Week van het Zien: Gratis oogtest

nieuws Van 10 tot 22 oktober 2016 organiseert de Algemene Opticiens- en Optometristenbond van België (de A.P.O.O.B.) voor de 12e maal de “Week van het Zien”. Gedurende deze periode kan het publiek terecht bij één van de deelnemende opticiens-optometristen aan de « Week van het Zien » voor een visuele test.

Met een eenvoudige ogentest controleren zij of het zicht optimaal werkt. De cliënt wordt ingelicht over het resultaat en over de eventueel te ondernemen stappen. Deze dienst wordt gratis en zonder enige aankoopverplichting aangeboden. Deze test evalueert niet de gezondheid van de ogen, domein voorbehouden aan de oogarts.

20 % bevolking ziet onvoldoende
Uit een onderzoek van A.P.O.O.B uitgevoerd onder 100 actieve mensen, van 20 tot 60 jaar blijkt dat 20 % van de bevolking onvoldoende ziet en een oogcorrectie nodig heeft, maar dit niet weet.

• De meest voorkomende afwijkingen hebben betrekking op het minder goed functioneren van 1 oog t.o.v. het andere. Mensen die maar met één oog goed zien hebben weinig tot geen dieptezicht. Klachten van onhandig zijn, niet goed zijn in het uitoefenen van bepaalde sporten of hobby hebben dikwijls te maken met een slecht of onvoldoend binoculair zicht (met beide ogen kijken).

• De meeste mensen bezoeken zeer weinig hun oogarts, van nooit tot 15 jaar, 10 jaar of 5 jaar geleden

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram