Binnenkort gezichtstransplantatie mogelijk

nieuws Het zal binnen afzienbare tijd mogelijk zijn om een gezicht van een overledene te transplanteren naar een ernstig verminkte patiënt. Een groep chirurgen van het Universitair Medisch Centrum in het Nederlandse Utrecht (UMCU) zijn momenteel bezig met de voorbereidingen van een van de meest opzienbarende medische ingrepen ooit. Dat heeft de Nederlandse krant het Algemeen Dagblad vrijdag gemeld.

Het UMCU werkt nauw samen met een groep medici in het Amerikaanse Louisville. Zij transplanteerden in 1999 voor het eerst een complete donorhand bij een patiënt. Ook het brandwondencentrum van het Rotterdamse Medisch Centrum Rijnmond Zuid is bij de voorbereidingen betrokken.
Patiënten met een donorgezicht zullen wel de rest van hun leven medicijnen moeten slikken om afstoting te voorkomen. Jaarlijks zullen zo'n tien mensen in aanmerking komen voor een gezichtstransplatie.

Discussie over gelaatstransplantatie laait op

Discussie over gelaatstransplantatie laait op

bron: GvA

Laatst bijgewerkt: maart 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram