Oogartsen testen het best op oogziektes met weinig licht

123-man-oog-oz-glauc-cataract-170-02.jpg

nieuws 81% van de mensen met een oogziekte heeft moeite met zien 's nachts, tegenover 37% van de mensen zonder oogziekte. Dat er een verschil bestaat tussen mensen met en zonder oogziekte, is geen verrassing, maar dit verschil verdwijnt nagenoeg naarmate het lichter wordt.

Dat blijkt uit een onderzoek van Universitair Medisch Centrum Groningen in samenwerking met het Weekend van de Wetenschap naar hoe donker het ’s nachts in Nederland is en wie er dan moeite heeft met zien.

Momenteel controleren oogartsen op oogziekten bij goede lichtomstandigheden. Uit het onderzoek blijkt nu dat het verschil tussen mensen met en zonder oogziekte bij goede lichtomstandigheden amper te merken is. In de toekomst testen in de artsen beter bij minder licht, want dan is een oogziekte pas echt duidelijk vast te stellen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat vrouwen meer moeite hebben met zien in de nacht dan mannen. Dit geldt voor vrouwen met en zonder oogziekte.

Laatst bijgewerkt: november 2016

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram