Noten helpen om borstkanker te voorkomen

nieuws Het risico op borstkanker zou kunnen verminderen door regelmatig een geringe hoeveelheid noten te eten. Dat blijkt uit een studie bij muizen in het tijdschrift Nutrition and Cancer.
De onderzoekers lieten muizen een gewoon dieet volgen. Een andere groep muizen kreeg een dieet met daarin een kleine hoeveelheid walnoten. De door de knaagdieren dagelijkse geconsumeerde hoeveelheid noten kwam overeen met ongeveer 50 gram voor een mens (hetzij tussen 5 en 6 noten).

De muizen waren genetisch geprogrammeerd om gemakkelijk borstkanker te krijgen. De muizen die walnoten aten bleken twee keer minder borstkanker te krijgen dan de muizen met het gewone dieet. Ook het aantal tumoren was kleiner, net als de tumoren zelf.

De onderzoekers ontdekten dat de noten invloed uitoefenen op genen die zowel in muizen als in mensen betrokken zijn bij de ontwikkeling van borstkanker.
Het onderzoek werd uitgevoerd met de steun van de California Walnut Commission. De wetenschappers benadrukken echter dat deze op geen enkele manier invloed hebben gehad op het onderzoek en de resultaten ervan.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019
Gaat je kind gezond de winter tegemoet? Gaat je kind gezond de winter tegemoet?
Vibovit

Ben jij ook vaak bezorgd over de hoeveelheid vitamines en voedingsstoffen die je kind binnen krijgt ? Fysieke en mentale groei vraagt veel energie. Er is een makkelijke manier om te voorzien in die behoefte.

Ontdek het hier

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram