Nieuwsbrief 30 januari

Laatst bijgewerkt: februari 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 30 januari

Schoolvakanties in Vlaanderen 2024: hoe plan je best je verlofdagen?

De schoolvakantie is een populaire periode om verlof nemen. Of je nu je kindjes wil opvangen of gewoon de mooie zomermaanden juli en augustus maximaal wil benutten thuis of op reis, een efficiënte planning is de sleutel. Met deze tips maximaliseer je je verlof.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

10 oefeningen om skiblessures te vermijden

Skiën vereist kracht en lenigheid en een goed reactie-, uithoudings- en coördinatievermogen. Een goede voorbereiding is dus zeker niet overbodig als je de kans op blessures wil verkleinen. Met deze 10 oefeningen ben je er volledig klaar voor.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe kan je ongezond perfectionisme aanpakken?

Een gezonde portie perfectionisme werkt motiverend, maar als de lat te hoog ligt, werkt het net verlammend en zorgt het ervoor dat je het vertrouwen in je capaciteiten verliest. Wat kan je zelf doen om minder perfectionistisch te worden?

Lees verder

Gezondheid.be

De 'kus-des-doods': waarom zijn koortsblaasjes gevaarlijk voor baby's?

Koortsblaasjes worden veroorzaakt door het herpes simplex virus. Als je weerstand vermindert, bijvoorbeeld door stress of koorts, kan het geactiveerd worden en koortsblaasjes veroorzaken. Dat is eerder vervelend dan erg, behalve bij baby's. Waarom geef je met een koortsblaas een baby beter geen zoen?

Lees verder

Gezondheid.be

Hyperemesis gravidarum: extreme misselijkheid en overgeven tijdens de zwangerschap

75 tot 80% van de zwangere vrouwen heeft last van misselijkheid en overgeven. In 1-3% van de gevallen zijn de symptomen zo ernstig dat ze kunnen leiden tot aanzienlijk gewichtsverlies en uitdroging bij de aanstaande moeder. Deze aandoening wordt hyperemesis gravidarum genoemd.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 30/01/2024 , bijgewerkt op 06/02/2024
volgopfacebook

volgopinstagram