Nieuwsbrief 1 februari

Laatst bijgewerkt: februari 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 1 februari

Heeft een ‘verkoudheid’ te maken met koude?

Je kunt schaarsgekleed gaan wandelen bij min 10°C, als je niet in contact komt met een ziekteverwekker (een virus of bacterie), word je niet ziek. Het is dus onmogelijk om griep, gastro-enteritis, bronchitis of angina pectoris op te lopen door simpelweg in contact te komen met kou. Waarom staat dan het woord ‘koud’ in ‘verkoudheid’?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Bij welke hartslag ga je dood?

Hoewel de gemiddelde hartslag van persoon tot persoon kan verschillen, is er een ideaal bereik waarbinnen deze zou moeten liggen. Een hartslag die buiten dit "normale" bereik valt, kan een teken zijn van onderliggende gezondheidsproblemen.

Lees verder

Gezondheid.be

E. coli-infecties: van mild tot ernstig

Een klein deel van de E. coli-bacteriestammen is in staat om ziekten bij de mens te veroorzaken. In de meeste gevallen blijft het bij vervelende symptomen zoals misselijkheid, braken en (bloederige) diarree, maar soms verkloopt een infectie ernstiger, met risico op blijvende nierschade.

Lees verder

Gezondheid.be

Een maand zonder alcohol met gezonde keuzes

In februari volgen heel wat mensen het initiatief van Tournée Minérale. Een maand zonder alcohol biedt je een betere nachtrust, een helderder hoofd, een energieker gevoel en het spaart heel wat centen uit. We geven enkele tips voor alcoholvrije, en vooral ook gezonde alternatieven.

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: soepje van courgette en rucola met tomaat en mozzarella

Een heerlijk soepje van courgette en rucola, geserveerd met tomaat en mozzarella, geplukt uit Nooit Meer Diëten 2 van Sandra Bekkari. Op amper 20 minuten tijd heb je twee heerlijke porties klaar.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 01/02/2024 , bijgewerkt op 06/02/2024
volgopfacebook

volgopinstagram