Rode peper wondermiddel bij neusproblemen

123-rode-pepers)170_07.jpg

nieuws Het extract uit rode pepers werkt uitstekend als behandeling bij een groot aantal neusproblemen. Dat blijkt uit onderzoek aan het UZ Leuven.

Capsaïcine, de stof die rode pepers zo pikant maakt, blijkt bijzonder goed te helpen bij idiopathische rhinitis. Dat zijn neusklachten zoals een jeukende, verstopte of lopende neus waarbij de oorzaak onbekend is. Op dit moment kan de behandeling enkel in een ziekenhuis gebeuren. Het neusslijmvlies moet namelijk verdoofd worden omdat de rode peper anders te veel irriteert.

De behandeling met capsaïcine-neusspray heeft zijn effectiviteit al bewezen, maar de precieze werking van capsaïcine blijft nog onbekend. Rode peper werkt blijkbaar vooral in op de zenuwvezels in het neusslijmvlies. Door te onderzoeken hoe het komt dat de capscaïcine precies werkt bij deze neusproblemen , kan de behandeling worden verbeterd. Dan zou er misschien een spray ontwikkeld kunnen worden die mensen zelf thuis kunnen gebruiken.


Laatst bijgewerkt: januari 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram