Oordoppen op maat moeten betaalbaar worden

oordoppen.jpg

nieuws

Met de festivalzomer in aantocht wil de Tuut van Tegenwoordig aandacht vragen voor kwalitatieve gehoorbescherming. “Veel jongeren zijn zich nog niet bewust van het belang van goede oordoppen”, zegt oprichter Bert Lecomte.

1 op 5 jongeren hoort de tuut
“Mijn gehoor is me te belangrijk om er nonchalant mee om te springen”, weet Sean Dhondt. De presentator, muzikant en ambassadeur van De Tuut kreeg op zijn 14de last van oorsuizen. “Ik wilde als jonge kerel geen oordoppen dragen. Op een avond ben ik thuisgekomen met een pieptoon in mijn oren, die normaal gezien de volgende ochtend altijd verdween. Maar die volgende ochtend was de pieptoon er nog altijd en bleef ik die horen. Toen wist ik: die tuut gaat nooit meer weg. Nu heb ik mijn oordoppen op maat altijd op zak.”

Sean Dhondt is niet alleen: bijna 20 procent van de Vlaamse jongeren hoort een constante pieptoon. 4 op 5 Vlaamse jongeren zegt al eens een tijdelijke tuut in de oren hebben gehad na een nachtje uit.

Must voor iedere muziekliefhebber
Dat gehoorschade onomkeerbaar is, weet ook Bert Lecomte, oprichter van De Tuut van Tegenwoordig. “Kwaliteitsvolle oordopjes zijn enorm belangrijk, niet alleen om tinnitus te voorkomen maar ook om beter en langer te kunnen genieten van muziek. Dankzij de muziekfilter lijkt het alsof de volumeknop van het concert een beetje stiller is gezet. Mousse oordopjes daarentegen zijn maar een lapmiddeltje, die niet veilig genoeg zijn en het geluid dempen.”

Tinnitusexpert en professor Bart Vinck (UGent): “Op maat gemaakt oordoppen zijn de beste bescherming, zeker voor wie vaak uitgaat of concerten meepikt. De muziekkwaliteit is gegarandeerd en ze passen perfect in je oren waardoor de kans op een geluidslek aanzienlijk kleiner is. Ze zitten bovendien zo comfortabel in je oren dat je zou vergeten dat je ze draagt. En last but not least: je kan ze meerdere jaren gebruiken."

Laatst bijgewerkt: juni 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram