Muziek bespoedigt herstel na hersenbloeding

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Een dagelijkse dosis muziek kan het herstel bij mensen die een beroerte hebben gehad, bespoedigen. Dat blijkt uit Fins onderzoek waarvan de resultaten in het Britse medische tijdschrift Brain (20 februuari 2008) zijn gepubliceerd. Het is bekend dat muziek bij gezonde mensen grote delen van de hersenen stimuleert, en o.m. een positieve invloed heeft op het geheugen, de aandacht, de spraak, de motorische vermogens en het emotioneel en cognitief functioneren.
Patiënten die in de acute herstelperiode na een beroerte enkele uren per dag naar hun favoriete muziek luisterden, herstelden aanmerkelijk beter op het vlak van verbaal geheugen en konden beter hun aandacht op iets gevestigd houden dan patiënten die geen muziek luisterden. Ook hadden ze minder te kampen met depressies en verwardheid.


bron: Brain Advance Access originally published online on February 20, 2008


Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram