Wat zijn de oorzaken van een onfris ruikende adem?

123-tandenborstel-knoflook-slechte-adem-06-17.jpg

nieuws

Iedereen weet dat tabaksrook, look en koffie een onaangename of zelfs slecht ruikende adem kunnen veroorzaken, maar er zijn nog een aantal andere boosdoeners. Wat kan je best vermijden? Enkele tips.

Oorzaken slechte adem

  • Ui en zeer gekruid of spicy voedsel: de aroma’s van deze voedingsmiddelen komen via de bloedbanen in de longen terecht en komen naar buiten wanneer je uitademt.
  • Voedsel dat in je mond achterblijft: na elke maaltijd blijven er voedselrestjes achter op je tandvlees, tussen je tanden en op je tong. Bij een ontoereikende of slechte mondhygiëne hebben deze voedselstukjes de tijd om af te breken en daarbij geven ze een slechte geur af.
  • Een vermageringsdieet: als je lichaam vet afbreekt, komen er chemische bestanddelen vrij die een negatieve invloed kunnen hebben op de ademgeur.
  • Tandvleesproblemen: 46% van alle mensen die tandvleesproblemen ondervinden, heeft ook last van een slechte adem en gevoelige tanden. Een aangepaste tandpasta, zoals Parodontax Tandvlees + Gevoeligheid & Adem, houdt je tandvlees gezond, je tanden sterk en je adem fris.
  • Een droge mond: je speeksel moet er continu voor zorgen dat je mond voldoende gereinigd wordt. Als je onvoldoende speeksel hebt, verliest je mond al snel zijn frisheid. Daarom hebben mensen die met hun mond open slapen ’s morgens meer last van een onfrisse adem. Medicijnen kunnen als bijwerking een droge mond veroorzaken. Neem contact op met jouw arts als je denkt hiervan last te hebben.


In samenwerking met Parodontax


Laatst bijgewerkt: mei 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram