Tandjes poetsen, kinderen vinden dat leuk!

nieuws Volgens een recente opiniepeiling bevestigt 60% van de ondervraagden – ouders met kinderen van 2 tot 9 jaar – dat hun kroost het fijn vindt om de tandjes te poetsen.

Deze enquête werd uitgevoerd bij 600 gezinnen op initiatief van 2 grote merken van tandenborstels en tandpasta. Ze voegt er zelfs aan toe dat 4 op de 10 kleuters dit ritueel (dat al op zeer jonge leeftijd moet worden aangeleerd) als een vrij aangenaam moment ervaren. 30% van de ondervraagde ouders vindt het een lastig karwei, zowel voor zichzelf als voor hun kleine spruit.

Deze opiniepeiling bevestigt dat de ouders een zeer belangrijke rol spelen in het aanleren van mond- en tandhygiëne bij hun kinderen. Acht op de tien geven trouwens aan dat ze deze opdracht zeer ernstig nemen. Meer dan de helft van de ondervraagden bevestigen zelfs dat ze hun kind door de tandarts lieten onderzoeken in de zes maanden die de enquête voorafgaan. Eigenlijk heeft een derde van de negenjarigen al eens last gehad van cariës of een ernstiger tandprobleem, vooral vanaf de leeftijd van zes jaar.

Los van alle cijfers en scores toont deze bevraging ook aan dat ouders hun kroost op een ludieke manier kunnen aanleren hoe ze hun tanden moeten poetsen, ’s middags en ’s avonds. Zo sporen ze hun kind aan om zeer snel de juiste houding aan te nemen in deze zeer belangrijke gewoonte.


Laatst bijgewerkt: oktober 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram