Deze celebrities spreken openlijk over hun zwangerschapsverlies

dossier Een positieve zwangerschapstest is meestal reden tot vreugde, maar het kan spijtig genoeg nog mislopen. Voor velen is dat risico op een verlies een argument om de zwangerschap nog even stil te houden en zo blijft het onderwerp in de taboesfeer hangen. Deze sterren spraken wél openlijk over het verlies van hun ongeboren kind.

Beyoncé

In de documentaire Life Is But A Dream’ uit 2013 vertelt Beyoncé openhartig over haar zwangerschapsverlies. Ze vertelt over de eerste echo en omschreef het geluid van de hartslag van haar baby als ‘het mooiste geluid dat ze ooit had gehoord’. Op een tweede echo was er echter geen hartslag meer te horen. Het nummer 'Heartbeat' hielp de wereldberoemde zangeres om haar verlies te verwerken. Inmiddels zijn zij en haar man Jay-Z de trotse ouders van Blue Ivy en de tweeling Rumi en Sir, die via IVF ter wereld zijn gekomen.

Pink

Voordat Pink in 2010 beviel van dochter Willow ging het mis. Dit was voor Pink aanleiding om haar tweede zwangerschap relatief laat wereldkundig te maken bij Ellen DeGeneres, waar ze ook sprak over haar eerdere zwangerschap. Na Willow verwelkomde Pink samen met haar man Carey Hart ook zoon Jameson Moon in 2016. Over de bevalling van Willow zei ze: "Ik was gewoon heel nerveus, ik had voordien al een zwangerschapsverlies doorgemaakt." Daarnaast legt ze uit dat het lied 'Beam Me Up' voor haar een manier was om de pijn te verwerken. Enkele lyrics uit dat lied worden nu ineens een stuk helderder: 'Just beam me up, give me a minute, I don't know what I'd say in it. I'd probably just stare, happy just to be there, holding your face.'

Michelle Obama

In haar autobiografie Becoming uit 2018 deelt Michelle Obama de frustratie en het leed rondom de kinderwens met man Barack Obama. Een zwangerschap leek niet te lukken, ondanks het feit dat er geen duidelijke reden voor werd gevonden. Na verloop van tijd werd Michelle toch zwanger, maar die eerste zwangerschap liep helaas fout af. Na deze pijnlijke ervaring zochten Michelle en Barack hulp bij een fertiliteitsarts en werden dochters Malia (1998) en Sasha (2001) geboren.

Gwyneth Paltrow

Na de geboorte van dochter Apple en zoon Mozes, was Gwyneth een derde keer zwanger, maar die zwangerschap eindigde na behoorlijk veel complicaties in een verlies. In een interview met The Mail vertelt de actrice dat haar kinderen graag nog een broertje of zusje wilden, maar dat de periode rondom de miskraam fysiek en mentaal zodanig zwaar was dat zij en (inmiddels ex-)man Chris Martin het bij twee kinderen hebben gehouden.

Lily Allen

Lily Allen sprak in 2014 met The Sun on Sunday over haar verlies op zes maanden in 2010. "Het was verschrikkelijk. Iets wat ik zelfs mijn ergste vijand niet zou toewensen. Ik hield mijn kind vast en het was zo onwerkelijk pijnlijk. Een van de moeilijkste dingen die iemand kan overkomen. Je leert er wel mee omgaan, maar het is niet iets waar je overheen geraakt." Lees ook: "Dit leerde ik van koppels die een zwangerschapsverlies meemaakten" Hoe herstel je van een zwangerschapsverlies? Getuigenis: “Ik had een buitenbaarmoederlijke zwangerschap” Birgit: ‘Je was te klein, te jong, te kwetsbaar, … je strijd te groot’ Hoe omgaan met afscheid, dood en verlies?


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram