Behandeling stotteren op jonge leeftijd belangrijk

nieuws Het is belangrijk om stotteren bij jonge kinderen meteen te behandelen. De ernst van stotteren heeft bij jonge kinderen geen invloed op hun levenskwaliteit, maar bij volwassen wel. Dat blijkt uit onderzoek aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

De Sonneville onderzocht de invloed van stotteren op kinderen en volwassenen en de behandeling van jonge kinderen. Volwassenen die ernstig stotteren hebben volgens haar een verlaagde levenskwaliteit. In hoeverre deze verlaagd is, hangt volgens haar af van hoe ze met hun stotteren omgaan.
In de studie werden 199 kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar die minstens zes maanden stotterden behandeld volgens een speciale stotterbehandelmethode. Ongeveer driekwart van de kinderen was na achttien maanden hersteld. Daarom is het belangrijk met vroegtijdige interventie blijvend stotteren te voorkomen.

Ongeveer 5 á 11 procent van alle kinderen stottert een periode. Bij de meeste kinderen wordt het stotteren na verloop van tijd vanzelf minder en gaat het uiteindelijk over.

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram