Zalm met noten-kruidenkorst op een bedje van spinazie

ZALM NOTEN KRUIDENKORST SPINAZIE-645 copy.jpg

recepten

2 porties
30 minuten

Ingrediënten


  • 300 g zalm (biozalm)
  • olijfolie
  • walnoten, grof gehakt
  • ruime portie spinazie
  • zwarte peper
  • snuifje zout
  • handvol sojascheuten
  • 1 el citroensap

Voor de korst:

  • 2 el amandelen, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 2 el dille, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° C.
Meng alle ingrediënten voor de korst.
Leg de vis in een ovenschaal met olijfolie en beleg met het mengsel.
Bak +/ 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Rooster de walnoten in een antiaanbakpan zonder vetstof.
Bak de spinazie in olijfolie, voeg een scheutje citroensap toe en kruid af met peper en zout.
Voeg de sojascheuten toe en laat ze even meestoven. Werk af met de geroosterde walnoten.

nooit meer dieten 1.jpg

www.nooitmeerdiëten.be

www.sanamethode.be


bron: boek Nooit Meer Diëten - Sandra Bekkari

Laatst bijgewerkt: maart 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram