Tahinkoekjes
recepten
Tahin is een pasta op basis van sesamzaad die gebruikt wordt bij de bereiding van hummus. Hoewel de naam exotisch klinkt, vind je het in bijna elke supermarkt. Maar met dit heerlijke goedje kun je perfect ook koekjes maken!
Zusto is een alternatief voor suiker. Het is een zoetstof die suiker 1 op 1 vervangt (100 gram zusto = 100 gram suiker), maar het bevat vier keer minder calorieën dan suiker en het is glutenvrij. Zusto is samengesteld uit plantaardige vezels van maïs en oplosbare cichoreivezels.
Deze koekjes zijn door het amandelmeel en de Zusto laag in koolhydraten. De tahin maakt het gebruik van een additionele vetstof overbodig en daarmee zijn deze koekjes ook arm aan verzadigd vet.
Voorbereiding: 5 minuten
Baktijd: 15 à 18 minuten
Benodigdheden: mengkom, bakplaat met bakpapier
Ingrediënten voor 18 koekjes
250 g amandelmeel120 g tahin
100 g zusto
een snufje zout
2 eieren
enkele sesamzaadjes om de koekjes te versieren
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Mix alle ingrediënten (behalve de sesamzaadjes) in een mengkom.
- Rol balletjes van 30 gram tussen je handen en leg ze op de bakplaat. Druk de balletjes met je handen of de achterkant van een lepel plat (het beslag is wat kleverig, je kunt de achterkant van je lepel nat maken om het kleven te voorkomen) en strooi er wat sesamzaadjes over als afwerking.
- Bak de koekjes gedurende 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
Een recept uit het boek 'Ongewoon zoet' - 'Lekker bakken met aandacht voor vetten en koolhydraten, boordevol diabetesvriendelijke, lactose- en glutenvrije recepten'
van Yasmine Marchal
uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts