Preigratin van witte vis met curry en knoflooktomaatjes

Laatst bijgewerkt: juni 2022
123-h-prei-vis-Ilse-03-22.jpg

recepten

Een ovenschotel met vis voor als je weinig tijd hebt, want de oven doet het meeste werk.
De tomaatjes maken het gerecht compleet, maar je kunt er natuurlijk ook (pastinaak)puree, gekookte aardappelen of pasta bij serveren. 

20 minuten bereidingstijd + 35 minuten in de oven

Ingrediënten voor 4 personen
4 preiwitten
600 g filet van griet of andere witte vis
2 tot 3 uien
1 el kerriepoeder
250 ml magere room of sojaroom
150 g mozzarella, geraspt
4 tomaten
2 teentjes knoflook
2 el peterselie, gehakt
olijfolie
peper en zout

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Spoel de prei en snijd in fijne repen. Leg ze in een ingevette ovenschaal. Leg er de rauwe visfilet bovenop en kruid met peper en zout.
  • Snijd de uien in fijne ringen en bak ze in wat olijfolie. Strooi er het kerriepoeder over en bak even mee. Voeg de room toe en roer om; laat even inkoken.
  • Verdeel deze romige uiringen over de vis. Werk af met de geraspte mozzarella.
  • Haal het harde deel uit de tomaten. Snipper de knoflookteentjes fijn en meng met de peterselie, verdeel het mengsel over de tomaten en kruid met peper en zout. Leg de tomaten in een ovenschaal en sprenkel er olijfolie over. Zet samen met de visschotel in de voorverwarmde oven gedurende 35 minuten.

Een recept uit het boek 'Mijn gewicht in evenwicht' van Ilse D'Hooge
uitgegeven bij Manteau


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram