Gerelateerde artikels
Hoe gebruik je citroengras?
In dit artikel
Hoe gebruik je citroengras?
dossier
Citroengras, ook wel sereh genoemd, lijkt op lente-ui maar is steviger en houtachtiger. Deze Aziatische plant uit de grassenfamilie geeft gerechten een heerlijke friszure smaak en is tegenwoordig makkelijk te vinden in de meeste supermarkten, bij de verse kruiden.
Citroengras gebruiken in de keuken
Gebruik bij voorkeur jong, frisgroen citroengras en snijd het in ragfijne reepjes. In dat geval hoef je het niet uit je gerecht te halen na het koken — zoals sommige recepten aanraden. Vermijd droge, geelgekleurde stengels: die zijn taai en geven veel minder smaak af.
Citroengras voorbereiden
Verwijder voor gebruik het houterige uiteinde en de harde buitenste laag. Door de stengel licht te pletten voor je hem snijdt, komt de citrusachtige smaak optimaal vrij.
Citroengras bewaren
Wat je niet meteen gebruikt, kun je perfect invriezen. Zo heb je altijd citroengras bij de hand voor je favoriete curry, soep of thee.
Bronnen:
Een blijvend maatje minder - byebye jojo in 80 recepten, Hilde Deweer
Sergio’s smaakmakers - 70 recepten voor thuis, Sergio Herman
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist