Voor jou gelezen op Culy.be

Feestelijke vegetarische kroketjes met gegrilde worteltjes en sojadressing

Laatst bijgewerkt: december 2018
wpk_1200x1200-694x400.jpeg

recepten

Er is altijd wel iemand die liever vegetarisch eet tijdens het kerstdiner. Die persoon krijgt dan vaak het voorziene hoofdgerecht, maar dan met een veggieburger er bij. Lekker, maar niet erg origineel en dat terwijl er nog zoveel andere mogelijkheden zijn met zo’n burger. Daarom deelt Culy dit recept voor feestelijke vegetarische kroketjes, gemaakt van een veggieburger.

Het recept werd ontwikkeld door Karolien De Paep van restaurant De Pommerie in Sint-Gillis-Waas en de burgers zijn van het Belgische bedrijfje https://thebioveggiecompany.com/burgers-enzo/" target="_blank">The Bio Veggie Company, die vegetarisch eten toegankelijke willen maken voor iedereen. Maak deze vegetarische kroketjes als hoofdgerecht voor de vegetariërs, of serveer het als voorgerechtje aan iedereen – ze merken waarschijnlijk niet eens dat er geen vlees in zit!

ZO MAAK JE DE VEGETARISCHE KROKETJES
Verwarm de oven voor op 150°C. Neem een bakplaat. Giet er een flinke scheut olijfolie op. Schil de zoete aardappelen en butternutpompoen, haal de pitten uit die laatste, snijd de aardappelen en de pompoen in grove stukken en schik ze op de olijfolie.

Schil ook de miniworteltjes en leg ze in een ovenschaal met wat olijfolie, bak ze gaar. Ze mogen mee de oven in met de zoete aardappelen en de butternut, maar hou ze wel in de gaten want ze hebben minder lang nodig.

Pel en plet het teentje knoflook, leg op de bakplaat. Bestrooi royaal met ras-el-hanout kruiden en peper en zout. Gaar veertig minuten in de voorverwamde oven, tot de groenten mooi zacht zijn. Mix alles in de keukenrobot tot een mooie crème.

Snijd de soja-paprikaburgers in rondjes. Klop 2 eitjes los, kruid af met peper en zout. Strooi 2 el chili vlokken in de panko. Wentel de burgerrondjes eerst in de bloem, haal ze door het eimengsel, en vervolgens door de panko. Zet aan de kant.

Snipper de rode ui fijn. Meng samen met de sojasaus, 2 el olijfolie, sap van 2 limoenen, de sesamzaadjes en wat peper en zout.

Maak een fris slaatje met geplukte koriander en geraspte gele wortel. Kruid met een lepeltje van de dressing en peper en zout. Bak de burgerkroketjes krokant in een pan met olijfolie, of in de friteuse met plantaardige olie. Schik de crème met de krokante burgerkroketjes op een bord, werk af met de gegrilde worteltjes, de dressing en het frisse slaatje.

Auteur: Jutta Buytaert 

volgopfacebook

volgopinstagram