9 cadeautips voor als je je kindje geen speelgoed wil geven

dossier Grijpt je baby altijd naar dezelfde rammelaar en bladert hij liefst door dat ene boekje? Heeft je peuter zodanig veel leuks in de kast liggen dat hij niet weet waar eerst mee te spelen? Dan kan je 'm ook verrassen met iets anders, hieronder vind je wat inspiratie. Misschien wel even inpakken, want uitpakken is half the fun.

Geef eens een ervaring of een nuttig cadeau

1. Lidmaatschap

De dierentuin, een museum, het zwembad, de bibliotheek, knutseldozen... Waarom geen lidmaatschap afsluiten voor je kindje? Bovendien geeft zo'n lidmaatschap je een extra stimulans om vaker de deur uit te gaan voor wat quality time. Je kan ook een abonnement nemen bij een streamingdienst zoals Disney+. Kindje blij met de films, mama blij met de rust.

2. Praktisch

Een pyjama of badjas met hun favoriete superheld, een nieuw turnpakje of prinsessenkleed, extrafluffy pantoffels, een mooie rugzak om naar school of opvang te gaan, een nieuwe boterhamdoos, haarelastiekjes of -speldjes enzovoort.

3. Educatief

Is je kindje geïnteresseerd in cijfers? Ga dan misschien voor een klok of horloge. Boekjes zijn ook altijd leuk om de taalontwikkeling te stimuleren, en waarom geen lettermagneten die op de koelkast kunnen?

4. Make-over

Niets zo spannend als een nieuwe kamer. Je hoeft die daarom niet te gaan verbouwen, maar als je kindje klaar is voor een groot bed is dit wel een uitgelezen kans. Wat nieuws aan de muren kan ook, maar wie geen zin heeft om met krijtbordverf of behangpapier aan de slag te gaan, kan kiezen voor een mooie kast, comfy zetel of nieuw rustplekje.

5. Muziek

Is jouw kind gek op muziek? Denk dan eens aan een muziekgerelateerd cadeau. Een 'ouderwetse' cd is goed voor uren luisterplezier, maar ook een blokfluit of minikeyboard zijn leuke cadeaus. En dan misschien oordopjes voor de mama?

6. (Scheur)kalender

'Mama, hoeveel nachtjes nog slapen tot...' Herkenbaar? Met een vrolijke kalender geef je ze inzicht in wat er de komende weken staat te gebeuren.

7. Kookboek

Een (kinder)kookboek met simpele recepten is een superleuk cadeau voor jonge chefkoks. Wil je extra uitpakken? Steek er dan een pakket met ingrediënten of een kookschort bij.

8. Workshops

Van knuffelturnen tot koken op kindermaat: er zijn heel wat workshops te vinden die jullie samen kunnen doen.

9. Voorstelling

Samen naar het theater, een poppenshow of musical: da's een onvergetelijk avontuur. Print een tot de verbeelding sprekende foto uit of laat een stukje van de show zien op YouTube zodat je kleintje volop kan uitkijken naar wat komt. Lees ook: Een baby en peuter in huis? Deze 5 activiteiten kunnen ze samen doen! Hoe ga je best om met woede-uitbarstingen, huil- en driftbuien bij je kind? Me-time voor je peuter: Zo creëer je een rustplekje Taalontwikkeling stimuleren bij je kindje? Enkele tips voor thuis Hoe wakker je interesse voor boekjes aan bij kinderen? Hoe stimuleer je kinderen om mooi samen te spelen?


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram