Waarom is kanker zo’n succesvolle ziekte?

123-celdeling-kanker-ca-mitosis-03-19.png

video

Kankercellen zijn superslim. Ze zorgen ervoor dat ze bloed en voedingsstoffen krijgen, dat het lichaam ze niet uitschakelt en dat ze daarom eigenlijk gewoon hartstikke onsterfelijk zijn.

Prof. dr. Jelle Barentsz, radioloog aan de Radboud Universiteit Nijmegen, legt uit hoe geslepen de vijand is waartegen hij strijdt. Prof. dr. Jelle Barentsz is wereldberoemd op het gebied van MRI-diagnostiek. Hij is hoogleraar Radiologie aan het Radboud universitair medisch centrum, en dankzij nieuwe technieken weet hij snel en tot in groot detail kankercellen op te sporen.

Zijn onderzoek concentreert zich voornamelijk op prostaatkanker, en leverde hem in 2014 een koninklijke onderscheiding op.

Laatst bijgewerkt: juni 2019
100 Jaar Stichting tegen Kanker 100 Jaar Stichting tegen Kanker
Stichting tegen Kanker

In 2024 viert Stichting tegen Kanker haar 100-jarig bestaan onder de Hoge Bescherming van Koningin Mathilde. Al van bij de start in 1924 was haar belangrijkste drijfveer: hoop omzetten in overwinning.

100 jaar strijd tegen kanker - Stichting tegen Kanker

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram