Gerelateerde artikels
                        
                	De 10 belangrijkste bronnen van zout in onze voeding
nieuws Bijna 80 % van het zout dat we dagelijks consumeren, zit verborgen in onze voedingsmiddelen. Slechts een beperkt deel voegen we dus zelf toe. Volgens recent onderzoek van het Nederlandse RIVM zijn de 3 grootste boosdoeners, die goed zijn voor meer dan 50% van onze dagelijkse zoutconsumptie: brood, bewerkte vleeswaren en kaas. Dit zijn niet noodzakelijk de producten die het meeste zout bevatten, wél de producten waarvan we dagelijks het meest eten.
| Voedingsmiddel | Gemiddeld bijdrage zoutconsumptie (%) | Gemiddelde bijdrage zoutconsumptie (g/dag) | 
|---|---|---|
| 1. Brood | 26 | 1,7 | 
| 2. Vleeswaren (salami, hesp, enz.) | 15 | 1,1 | 
| 3. Kaas | 10 | 0,7 | 
| 4. Sauzen (mayonaise enz.) | 8 | 0,6 | 
| 5. Soepen | 6 | 0,5 | 
| 6. Melkproducten | 5 | 0,3 | 
| 7. Koek, gebak | 5 | 0,3 | 
| 8. Vers vlees en gevogelte | 4 | 0,2 | 
| 9. Diverse snacks | 3 | 0,2 | 
| 10. Chips, toast enz. | 3 | 0,2 | 
 bron: : RIVM – Zoutconsumptie van kinderen en volwassenen in Nederland, 2012 
 
      
      
              
              





 
             
             
            





