Hoe zit het met uw smartphonegebruik? Doe de test !

123-smartphone-gsm-12-19.jpg

nieuws

De provincie Antwerpen, UGent, UAntwerpen en Mediawijs lanceren samen ‘Kop Op’. Met de campagne willen de initiatiefnemers Vlamingen aanzetten om bewuster om te gaan met hun smartphone om zo het evenwicht tussen familie, school/werk, hobby’s, beweging, slaap te herstellen. 

Jaar na jaar toont het digimeterrapport van IMEC een stijging in het smartphonegebruik van de Vlamingen. 

Kijk hier naar een video over ons smartphonegebruik.

Doe de test
Wordt u weleens door lichte paniek overvallen wanneer de batterij van uw smartphone leeg is?
Beseft u soms dat u zonet een uur hebt zitten Facebooken op uw telefoon? 
Of gebruik u uw smartphone enkel om uw agenda en e-mails te beheren? 

Op de website kopop.be kunt u zelf testen wat voor een smartphonegebruiker u bent. Er zijn vijf profielen opgesteld en afhankelijk van het resultaat krijgt u tips om uw smartphonegebruik onder controle te houden.

Doe hier de test

Mobile DNA app 
Op de website kunt u ook de ‘mobile DNA’ app downloaden. De app brengt uw mediagebruik in kaart en geeft u inzicht in hoe de smartphone verweven is met uw dagpatroon. Een op de drie Vlamingen (64,6%) zegt dat ze minstens een uur per dag op hun smartphone zitten, waarvan 14 procent inschat dat ze hun toestel minstens vijf uur per dag gebruiken. Tenminste, dat dénken ze, want die getallen zijn gebaseerd op het eigen inschattingsvermogen, niet op gemeten gebruik. Net hier wil de mobileDNA een verschil maken: de applicatie geeft dus inzicht in daadwerkelijk gebruik.

Op basis van deze inzichten krijgt u een persoonlijk mobiel DNA-profiel en tips om aan de slag te gaan. De app is gratis beschikbaar voor Android-gebruikers. 

Bron:
https://kopop.be
www.imec-int.com/digimeter


Laatst bijgewerkt: maart 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram