Berichten op Facebook verraden postnatale depressie

Laatst bijgewerkt: maart 2015
Fotolia_comp-social-netw-fb-19-15.jpg

nieuws Met behulp van Facebook is het mogelijk om te herkennen of moeders een postnatale depressie hebben. Een computerprogramma kan daarvoor kijken naar het Facebook-gebruik. Dat blijkt uit onderzoek van Georgia Tech onder 165 vrouwen dat werd voorgesteld op de jaarlijkse vergadering van de Advancing Science Serving Society (AAAS).

Nadat ze een kind hadden gekregen, werden de meeste vrouwen een stuk actiever op Facebook. Ze plaatsen vaak foto's en video's van hun nieuwe kindje en halen sociale banden aan met vrienden die ze minder zien. Vrouwen die last kregen van depressieve klachten werden juist minder actief op Facebook en werden terughoudender. Ze plaatsen minder berichten over hoe ze zich voelen en meer berichten waarin wordt gevraagd naar een specifieke of praktische oplossing voor iets. Gemiddeld krijgt 16 procent van de vrouwen depressieve klachten na het krijgen van een kind.

Een computerprogramma kan deze patronen herkennen. Een dergelijk systeem zou in de toekomst kunnen worden ingezet om vrouwen tijdig te waarschuwen dat het misschien zinnig is om meer sociale steun te vragen of contact op te nemen met een hulpverlener.

Online Social Dynamics and Emotional Wellbeing
https://aaas.confex.com/aaas/2015/webprogram/Paper14173.html
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram