App voor hart- en vaatrisico

123-dr-app-smartph-stet-behand-170-10.jpg

nieuws Een nieuwe app stelt artsen in staat het tienjaarsrisico op hart-en vaatziekten van hun patiënten te berekenen.
Met de Vaatrisico-app van het UMC Utrecht, kunnen artsen gemakkelijk het risico op hart- en vaatziektes van hun patiënten berekenen. Het enige wat ze daarvoor moeten doen, is enkele gegevens in de app invoeren - zoals leeftijd, bloeddruk, geslacht en cholesterolgehalte – wat resulteert in een berekend risico. Op basis daarvan kan in overleg met de patiënt worden besloten hoe de behandeling eruit gaat zien en wat de patiënt zelf kan doen om het risico te verlagen. Het gaat daarbij vooral om het personaliseren en optimaliseren van medicijnen die de bloeddruk of het cholesterolgehalte verlagen.’

De app werd ontwikkeld op basis van het SMART-onderzoek waarin meer dan tienduizend patiënten met hart- en vaatziekten al meer dan tien jaar worden gevolgd. De resultaten van de wetenschappelijke resultaten van die studie werden vertaald naar een praktisch bruikbare toepassing.
De Vaatrisico-app is een uitbreiding van de bestaande Risicotabel-app van het UMC Utrecht, die al zo’n vierduizend gebruikers heeft, maar uitsluitend bruikbaar is voor patiënten met alleen risicofactoren en nog geen hart- en vaatziekten. De nieuwe app is vooral bedoeld voor drie belangrijke groepen patiënten: mensen met risicofactoren maar zonder hart- en vaatziekten of diabetes, mensen met diabetes mellitus, en mensen die al hart- en vaatziekten hebben. De nieuwe app en is gratis beschikbaar voor zowel iPhone als Android.


Laatst bijgewerkt: november 2014

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram