App 'eerste hulp' van Rode Kruis al 80.000 keer gedownload

app-rode-kruis-09-19.jpg

nieuws

Sinds de lancering op 1 april is de gratis app eerste hulp van Rode Kruis-Vlaanderen al bijna 80.000 keer gedownload. Dat aantal downloads was in totaal al goed voor meer dan 2,5 miljoen actieve sessies. 

De app eerste hulp bevat handige (video-)lessen waarin de basisvaardigheden van eerste hulp worden aangeleerd. Maar beter nog: de app zegt je ook wat je moet doen in geval van nood. Zowel bij levensbedreigende situaties als minder ernstige toestanden loodst de app je door een duidelijk omschreven stappenplan. Zo willen we meer mensen zelfredzaam maken én de Vlaming (letterlijk en figuurlijk) voorzien van een helpende hand.

Met de app van het Rode Kruis zou iedereen eerste hulp moeten kunnen bieden bij een ongeval of in een noodsituatie. De app bevat (video)lessen waarin de basisvaardigheden van eerste hulp worden aangeleerd, zegt je wat je moet doen in geval van nood en loodst je daarvoor door een duidelijk omschreven stappenplan.

Uit een bevraging door het Rode kruis blijkt dat mensen vooral meer zelfvertrouwen hebben als er een hulpmiddel in de buurt is om eerste hulp toe te dienen aan een persoon in nood. Ook de app eerste hulp is zo’n vertrouwensbooster. De belangrijkste redenen om niet te helpen zijn immers onwetendheid en de angst om iets verkeerds te doen. Gelukkig is dat net iets waar de app bij helpt: dankzij heldere instructies slaagt iedereen erin om  toch eerste hulp toe te dienen. Vergeet niet: eerste hulp bieden hoeft niet altijd spectaculair te zijn! En ook voor die eenvoudige eerstehulpbehandelingen – zoals een snijwonde verzorgen – kan je terecht in de app.


Hier kan je de gratis app eerste hulp downloaden.

Laatst bijgewerkt: oktober 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram