Immuno-T, de eerste motion comic over immunotherapie

logo-motion-comic-immunoth-UZGent-10-17.jpg

nieuws

UZ Gent lanveert een 'motion comic', een animatieverhaal dat mensen op een interactieve manier meeneemt in de wereld van immunotherapie bij kanker.   
µImmuno-T legt patiënten en hun omgeving op een eigentijdse en interactieve manier uit hoe immunotherapie werkt. Immunotherapie is een recente, baanbrekende therapie voor kanker, die op een andere manier werkt dan de klassieke behandelingen zoals chemotherapie, radiotherapie (bestraling) en chirurgie. Bij de klassieke behandelingen kunnen mensen zich wel iets voorstellen, maar hoe immunotherapie werkt, is zeer complex en abstract. 

Daarom heeft prof. Tessa Kerre, samen met de designers en developers van Holofarm, een motion comic ontwikkeld om op een visueel aantrekkelijke manier aan patiënten en hun omgeving uit te leggen waar immunotherapie voor staat. Prof. Kerre licht toe: "We tonen hoe een normale cel een kankercel wordt, hoe het immuunsysteem kankercellen kan doden, maar ook hoe kankercellen kunnen ontsnappen aan het immuunsysteem en hoe immunotherapie het immuunsysteem van de patiënt toch weer sterker kan maken zodat het de kankercellen kan aanvallen en doden." Naast gesprekken met de arts, is dit een belangrijke ondersteuning voor de patiënten en hun familie en vrienden om de informatie op eigen tempo te verwerken. "We hopen dat Immuno-T de patiënten ook kracht en hoop kan geven en dat we hen hiermee een actieve rol kunnen geven in de therapie", vult prof. Kerre aan. 

Dit project kwam tot stand in de schoot van CRIG (Cancer Research Institute Ghent) en ION (Immuno-Oncology Network) dankzij de steun van het Innovatiefonds UZ Gent en een aantal sponsors.
www.uzgent.be


Laatst bijgewerkt: oktober 2017

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram