Carrefour en GB halen gerookte zalm uit de rekken

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
gerookte-zalm.jpg

nieuws De grootwarenhuizen Carrefour en GB halen een bepaald merk van gerookte zalm uit de rekken. Uit onderzoek van de producent zelf blijkt immers dat een lot de listeria-bacterie bevat, zo heeft Carrefour donderdag gemeld.
Het besmette product is de Filet Royal gerookte zalm 200 gram van leverancier H. Van Wijnen. Het product wordt verkocht op de afdeling viswaren en heeft als veterinair identificatienummer NL/6063/CEE.

Van Wijnen vraagt klanten die de gerookte zalm met de vervaldatum 29/11/2005 gekocht hebben, de zalm niet op te eten en terug te brengen naar de winkel waar hij werd gekocht. Uit voorzorg vraagt de leverancier ook zalm met andere vervaldata niet te verbruiken en terug te brengen.
Wie de zalm toch heeft opgegeten en koorts voelt, al of niet vergezeld van hoofdpijn, moet zijn huisarts raadplegen. Vooral zwangere vrouwen moeten bijzonder oplettend zijn voor de symptomen, net zoals mensen met een verlaagde weerstand en oudere mensen. Deze symptomen kunnen leiden tot listeriose, een potentieel ernstige ziekte met een incubatietijd tot acht weken. Carrefour laat weten dat hun klantendienst kan bereikt worden op het gratis nummer 0800 9 10 11. In België wordt dit product enkel en alleen verkocht in de Carrefour hypermarkten en de GB supermarkten.

meer over listeria
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram