1.500 Belgen laten hun huid gratis onderzoeken

logo-skin-memories-huidca-05-18.jpg

nieuws

Tijdens de preventieweek van Euromelanoma hebben zo’n 1.500 Belgen hun huid gratis laten onderzoeken. Aansluitend op de preventieweek, verdeelt Euromelanoma vanaf dinsdag 22 mei via Belgische apothekers de ‘Skin Memories’-stickers. Op deze sticker staat een soort raster, waardoor je precies de grootte en de vorm van de moedervlek kan zien. Door er een foto van te nemen en op Facebook te posten, krijg je een jaar later op dezelfde dag je foto opnieuw (privé) te zien. Een handige herinnering om de moedervlek dan opnieuw na te kijken en te vergelijken.

Huidkanker is de meest voorkomende én snelst stijgende vorm van kanker in ons land. Jaarlijks komen er 37.000 huidkankerpatiënten bij. Ter vergelijking, er worden elk jaar circa 67.000 andere invasieve tumoren (kwaadaardige kankers die kunnen uitzaaien) gediagnosticeerd in België. Het overgrote deel van de huidkankers wordt veroorzaakt door overmatige blootstelling aan zonlicht. Op www.euromelanoma.org vind je alle informatie over hoe huidkanker voorkomen en vroegtijdig herkennen.


Laatst bijgewerkt: juni 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram