Hoe kan je best je haar wassen?

123-vr-haar-wassen-cosm-01-18.jpg

nieuws

Wil je je haar fris, glanzend en gezond houden? Was het dan niet te vaak, gemiddeld tweemaal per week volstaat voor de meeste mensen. En doe het vooral ook op de juiste manier. Enkele tips.

Lees ook: Tips voor een huidvriendelijke douche of bad

Vijf tips voor een gezonde haardos

123-vr-haar-wassen-cosm-01-18.jpg
  1. Kam je haar helemaal los en spoel het grondig met lauwwarm water (ongeveer 38 °C) om alle vuil en vet te verwijderen. Droge punten van lang haar wrijf je een (paar) uur vooraf best in met natuurlijke olie (bijvoorbeeld kokosolie of amandelolie).
  2. Doe een dot shampoo op je hand, verdeel die over beide handen en wrijf je hoofdhuid ermee in. Masseer je hoofdhuid zachtjes met je vingertoppen. Heb je een korte haarsnit dan is een hoeveelheid ter grootte van een euro voldoende.
  3. Zet na het wassen de temperatuur van het water iets lager en spoel je haar heel goed uit tot alle zeepresten eruit zijn. Als je conditioner gebruikt, breng die dan enkel op de haarpunten aan en laat hem minstens twee minuten inwerken. Spoel daarna je haar heel grondig.
  4. Dan volgt er een laatste spoelbeurt met koud water. Koud spoelwater zorgt ervoor dat je haar mooier glanst en minder uitdroogt.
  5. Dep je haar voorzichtig droog met een zachte handdoek zodat je het niet beschadigt.

Lees ook: Welke voeding voor gezonde lokken?

Bronnen:
www.beauty.nl
www.moderubriek.nl

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram