Helpt honing tegen hoest bij kinderen?

nieuws Acute hoest bij kinderen is een frequente en vervelende klacht. Het verstoort de slaap van zowel de kinderen als van hun ouders. Sommige hoestmiddelen zijn verboden bij kinderen jonger dan zes jaar, terwijl andere sterk worden afgeraden bij kinderen tot 12 jaar zonder medisch advies.

Een nieuwe literatuurstudie van de Cochrane Database bevestigt eerdere studies dat een lepeltje honing voor het slapengaan mogelijk helpt tegen nachtelijk hoesten bij kinderen (twee tot achttien jaar). Het vermindert de hoestfrequentie, de ernst van de hoest en het verbetert de slaapkwaliteit van kinderen en ouders. Als bijwerkingen worden milde reacties vermeld, zoals maag- en darmklachten en slaperigheid. De auteurs waarschuwen wel dat honing niet mag gegeven worden aan kinderen jonger dan één jaar vanwege een mogelijk risico op de aanwezigheid van bacteriën die botulisme kunnen veroorzaken.

Laatst bijgewerkt: november 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram