Verzorging van droog haar in de winter

nieuws Droog haar is erg kwetsbaar. In de winter lijdt ons haar onder de barre weersomstandigheden én onder de warme, droge lucht in huis.
Droog haar heeft zowel een laag vetgehalte als een laag vochtgehalte. Droog haar wordt onder andere veroorzaakt door een te lage talgvetproductie, door een beschadigde haarstructuur of door temperatuursinvloeden. Ook de leeftijd is van invloed op droog haar. De talgvetproductie, die hormonaal gestuurd wordt, kunnen we nauwelijks beïnvloeden. Haarstijl, soort shampoo, wasfrequentie, dieet, enz. spelen geen rol bij het van nature vet worden van het haar. Wel kan men droog haar zo goed mogelijk verzorgen.

Tips:
• Was je haar niet met heet water, dat maakt het extra kwetsbaar. Lauw of lauwwarm water is beter.
• Gebruik een aangepaste shampoo én conditioner.
• Masseer de shampoo met je vingertoppen in het haar , wrijf de shampoo er niet in. Pas op met je nagels, ze kunnen je haar beschadigen bij te krachtige bewegingen.
• Dep nat haar voorzichtig droog, want het breekt snel. Wikkel een handdoek rond je hoofd die het vocht absorbeert. Pas als je haar handdoekdroog is, mag je het voorzichtig kammen met een grove kam. Nat haar mag je nooit borstelen.
Droog je haar voorzichtig, als je het niet zo kan laten drogen. Gebruik de föhn op de laagste stand en houd hem niet te dicht tegen de hoofdhuid.


Laatst bijgewerkt: oktober 2007

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram