Tips voor de auto-airco

nieuws • Bij het inschakelen van de airco stemt u de binnentemperatuur het best af op de buitentemperatuur om grote temperatuurverschillen te vermijden. Temperatuurverschillen groter dan 7°C kunnen leiden tot hoofd- en keelpijn. Vervolgens kunt u de airco bijstellen met kleine temperatuursintervallen van 1 tot 2°C om de gewenste temperatuur te bereiken.
• Indien uw auto in de zon heeft gestaan en sterk is opgewarmd, rijdt u best enkele minuten met de ramen open voor u de airco inschakelt, zodat zoveel mogelijk frissere buitenlucht wordt binnengelaten.
• Om de temperatuur in de wagen sneller te laten dalen, schakelt u de airco in en activeert u de lucht-recyclagefunctie. De lucht in de wagen zal zo sneller afkoelen. Vergeet niet om de lucht-recyclagefunctie weer uit te schakelen zodra de ideale temperatuur bereikt is.
• Richt de blazers liever niet op uw gezicht: dat verhoogt de kans op oogirritatie en tranende ogen.
• Schakel de airco uit enkele minuten voor u op uw bestemming bent, om het temperatuursverschil gedeeltelijk te verminderen. Dit voorkomt een warmteschok wanneer u uitstapt.
• De interieurfilter (pollen- of multifilter) verwijdert schadelijke deeltjes (vuil, stof, pollen…) uit de lucht die de wagen binnenkomt. Aangezien deze filter geleidelijk aan verzadigd raakt, moet hij jaarlijks of om de 20.000 km vervangen worden.


Laatst bijgewerkt: juli 2012

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram