Moestuin overstroomd: laat uw grond testen

Laatst bijgewerkt: november 2019

nieuws Door de overstromingen in november 2010 kwamen verschillende gebieden in Vlaanderen onder water te staan. Om geen onnodige gezondheidsrisico's te lopen adviseerde de Vlaamse overheid de eigenaars van moestuinen in de getroffen gebieden hun groenten te vernietigen. Door bodemonderzoek laat het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid nu onderzoeken of in de getroffen moestuinen nog veilig gezonde groenten geteeld kunnen worden.

Indien nodig zal bijkomend advies gegeven worden met betrekking het toekomstig telen en consumeren van groenten en fruit in de eigen moestuin zonder gezondheidsrisico's te lopen.
De geschiktheid van de overstroomde moestuinen voor het kweken van gezonde groenten voor eigen gebruik zal worden gecontroleerd via bodemonderzoek. Een gespecialiseerde firma (TAUW) zal de eigenaars van de getroffen moestuinen contacteren om een (korte) vragenlijst in te vullen en enkele bodemstalen te nemen. De gegevens worden anoniem verwerkt in het eindrapport en voor de deelnemers zijn hieraan uiteraard geen extra kosten verbonden.
In de week van 11 april zullen de resultaten aan de deelnemers worden meegedeeld.

Meer info
• Özlem Bozkurt, milieugezondheidsdeskundige-projectleider, tel. 02 553 35 24 of e-mail ozlem.bozkurt@wvg.vlaanderen.be
• Ria Vandenreyt, woordvoerder, tel. 02 553 35 64 of e-mail E-mail adresria.vandenreyt@wvg.vlaanderen.be
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram