Calciumsupplementen slecht voor hart bij vrouwen

Laatst bijgewerkt: juli 2022

nieuws Vrouwen die calciumsupplementen - met of zonder vitamine D – nemen bij de preventie of behandeling van osteoporose, hebben een verhoogd risico op hartinfarcten. Dat werd de voorbije jaren in meerdere studies aangetoond, maar die werden dan weer tegengesproken door andere. In sommige studies werd geen negatief effect gevonden, andere studies vonden geen negatief effect wanneer de calciumsupplementen gecombineerd werden met vitamine D.

Volgens de nieuwe studie, gebaseerd op een literatuuroverzicht, verschenen in het gezaghebbende British Medical Journal, hebben vrouwen die calcium (meer 500 mg/dag) en vitamine D nemen, 25-30% meer kans op hartaanvallen en 15-20% op een beroerte dan vrouwen die geen supplementen namen. De onderzoekers adviseren om liever geen calciumsupplementen te nemen. Van calcium uit voeding is niet bewezen dat het een toegenomen risico op hartaandoeningen geeft.
Overigens is tot nu toe niet aangetoond dat calciumsupplementen beschermen tegen osteoporose.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram