Fruit en groenten op school

nieuws Ongeveer 95% van de Vlamingen vindt het belangrijk voor hun gezondheid om elke dag groente en vers fruit te eten. Maar slechts slechts 22% eet voldoende vers fruit en slechts 5% voldoende groente. Bij de kinderen eet minder dan de helft voldoende fruit en de gemiddelde fruitconsumptie daalt nog steeds.
In Vlaanderen is o.m. het project Tutti Frutti ontwikkeld voor het basis- en secundair onderwijs. Deelname gebeurt bij voorkeur op schoolniveau. De kinderen die deelnemen aan het fruitproject ontvangen elke week een stuk fruit en/of groente op school. De scholen kunnen kiezen voor gangbare of biologische teelt. Zo eten de kinderen in ieder geval één keer per week fruit en leren zij verschillende soorten kennen. Dat maakt hen vertrouwd met nieuwe smaken en werkt bevorderlijk voor het eten van de eerder onbekende vruchten. Door fruit te eten in groep ervaren de kinderen bovendien dat fruit eten oké is.
De financiering van het project bestaat uit een jaarlijkse ouderbijdrage.
Bij het project hoort ook een website met informatie over een gezond voedingspatroon en leuke ideeën voor activiteiten rond gezonde voeding. Er zijn spelletjes, weetjes, suggesties, cijfermateriaal en recepten als leidraad om meer winst te halen uit uw inspanningen en om Tutti Frutti tot een succes te maken.
Afgelopen schooljaar namen 240.029 leerlingen uit 1.380 kleuter- en basisscholen deel aan het project. In het secundair onderwijs dedeb zo’n 20.176 leerlingen uit 112 scholen mee.
Info en inschrijven:
www.fruit-op-school.be


Laatst bijgewerkt: augustus 2007

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram