Lichaamsbeweging: samen met je partner lukt het beter!

123-koppel-jogging-lopen-sport-170_09.jpg

nieuws Het is nog maar eens aangetoond dat de houding van je partner zeer motiverend kan zijn om je (slechte) gewoontes te veranderen.

Of het nu om roken, gewichtscontrole of fysieke activiteit gaat, als je er samen met je partner aan werkt, is de kans dat je je leefwijze verbetert veel groter. Dat is het besluit van eerder onderzoek hieromtrent. Deze studie, die werd uitgevoerd door een Amerikaans team (van de universiteit van John Hopkins), concentreerde zich op lichaamsbeweging. Zij analyseerden gegevens - informatie die geregistreerd werd tijdens regelmatige gesprekken - over zo’n 3.500 koppels die gedurende een aantal jaren werden gevolgd. Een van de objectieven was te bepalen in welke mate die personen de basisaanbevelingen op het vlak van fysieke beweging volgden, namelijk een half uur gematigde inspanning vijf keer per week, of een half uur intensievere oefening drie keer per week. Meer beweging is uiteraard nog beter.

De belangrijkste conclusie van dit onderzoek: als bij een ‘sedentair koppel’ de vrouw die criteria van fysieke activiteit gaat naleven, is haar man 70% meer geneigd om dat ook te doen. Als de man besluit om die aanbevelingen te gaan volgen, is zijn vrouw 40% meer gemotiveerd om hetzelfde te doen. Waar het vooral op aankomt en wat we ervan moeten onthouden, is dat er een kracht uitgaat van koppels om de partner aan te zetten tot gezonde gewoontes. En daar heeft iedereen baat bij.
Zie ook: Koppel en gezondheid: de partner is de sterkste motivatie.

bron: : American Heart Association (www.heart.org)

Laatst bijgewerkt: mei 2015

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram