Mogelijk verband tussen dieet en depressie

nieuws Mensen die gezond eten (veel groenten, fruit en vis) hebben minder kans op een depressie dan mensen die ongezond eten (o.m. veel gefrituurde gerechten, chocolade, geraffineerde granen, charcuterie...). Dat besluiten Britse wetenschappers die de eetgewoonten van bijna 3500 ambtenaren tussen 35 en 55 jaar oud onderzochten (British Journal of Psychiatry).
Deze resultaten moeten echter met de nodige voorzichtigheid geïnterpreteerd worden. Het zou ook kunnen dat mensen met depressieve neigingen ongezonder eten. Dat het dieet dus eerder een gevolg is van de depressie, dan wel een oorzakelijke factor.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram