Over voeding: Het land van Calcimus

boeken-interviews CD-ROM
Een evenwichtige, gevarieerde voeding rijk aan calcium is extra belangrijk voor kinderen en pubers. In de praktijk blijven deze aanbevelingen echter vaak dode letter: uit talrijke studies blijkt dat veel schoolkinderen een onevenwichtig voedingspatroon vertonen en dat de calciuminname vaak bedroevend laag ligt. Een onderzoek bij meer dan 300 Turnhoutse scholieren tussen 10 en 12 jaar toont bijvoorbeeld aan dat minder dan de helft elke dag melk drinkt. De botten van kinderen worden o.a. aangetast door te weinig calcium en te weinig sport.
Om lagere schoolkinderen en hun begeleiders op een niet al te belerende manier het belang van een calciumrijke voeding en voldoende sport bij te brengen, heeft het Nutrition Information Center (NICE) een CD-rom uitgebracht. Deze ‘Land van Calcimus 2’ –CD is een vervolg op een educatieve spelkoffer die NICE in 1998 met succes aan de scholen voorstelde. Gezien het groeiende gebruik van multimedia op school en de fascinatie van kinderen voor computers, lijkt de keuze van een interactieve CD-rom een evidentie.
De CD bevat niet alleen een interactief klasspel en een actiespel, maar is tegelijkertijd een bron van informatie voor zowel leerkrachten, kinderen als ouders.

Het Land van Calcimus 2, De melkweg in gevaar
De Vlaamse lagere scholen, CLB’s en bibliotheken ontvangen een exemplaar van de CD-rom. Wie hem wil bestellen, kan dat tegen de prijs van 200 BF (inclusief verzendingskosten) bij AVALON, Begijnenstraat 41, 9100 St Niklaas, tel. 03/296 01 14, www.avalon-books.be.
Voor meer info: NICE vzw, tel. 02/250 12 20, www.nicevzw.be


Laatst bijgewerkt: maart 2003

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram