Belg wordt groter

Laatst bijgewerkt:

nieuws De Belg wordt om de tien jaar gemiddeld 1,2 cm groter. Een kleuter van 3 is vandaag even groot en even goed ontwikkeld als een kleuter van 5 dat was een eeuw geleden.

Eén en ander blijkt uit een onderzoek dat werd verricht aan de ULB en de VUB. Als mogelijke verklaring wijzen de onderzoekers naar de betere voeding, de verbeterde hygiëne en de verbeterde medische zorgen.

Een opvallende vaststelling is dat kinderen die opgroeiden tijdens de Tweede Wereldoorlog gemiddeld kleinere volwassenen zijn geworden. Ook werd vastgesteld - en dit bevestigt de gegevens van het hoger geciteerde Britse onderzoek over de relatie tussen de lengte en sociale omgeving waarin het kind opgroeit - dat kinderen waarvan de ouders niet lang naar school zijn geweest, trager groeien dan kinderen waarvan de ouders universitaire studies deden. Wanneer de leefomstandigheden verbeteren, blijken het vooral kinderen uit de lagere sociaal-economische groepen te gaan die het meest van de situatie profiteren en hun groeisnelheid zien toenemen.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram