Zijn kinderen die op hun vader lijken gezonder?

123-vader-kind-baby-blij-03-18.jpg

nieuws

Kinderen die bij de geboorte op hun vader lijken, zouden één jaar later gezonder zijn dan kinderen die niet op hun vader lijken. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek gepubliceerd in het Journal of Health Economics. 

Volgens het onderzoek onder 715 gezinnen waarbij de vader niet bij de moeder en de baby inwoonde, brengen vaders meer tijd door met hun kinderen wanneer zij bij de geboorte op hen lijken. Gemiddeld zijn deze vaders 2,5 dag extra met hun kind in de weer dan vaders van een kind dat niet op hen lijkt. En dat werpt zijn vruchten af. Want de baby’s die meer tijd met hun vader doorbrachten, waren rond hun eerste verjaardag gezonder dan de baby’s die niet op hun vader leken bij de geboorte. 

De onderzoekers keken daarbij naar een aantal gezondheids-indicatoren, zoals het aantal bezoekjes aan de huisarts, eerste hulp en het aantal dagen dat een kind in het ziekenhuis heeft gelegen. 

Bron
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0167629616303666?via%3Dihub

https://www.scientias.nl/babys-geboorte-op-papa-lijken-rond-eerste-verjaardag-gezonder/


Laatst bijgewerkt: april 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram