Fruit in een flesje: goed maar niet goed genoeg

Laatst bijgewerkt: juni 2022

nieuws 100 % van je dagelijkse behoefte aan fruit, staat er op de verpakking van Fruit2day, een Hero-sapje van ‘vloeibaar fruit met stukjes fruit’. Onderzoek van de Universiteit van Maastricht heeft aangetoond dat de voedingswaarden in Hero Fruit2day vergelijkbaar zijn met die van vers fruit, zo meldt de website van producent Hero. “Dus als het niet lukt om per dag twee stuks fruit te eten, dan is Hero Fruit2day het beste alternatief.”

Ook Fruithie van Materne pretendeert 2 porties vruchten te kunnen vervangen.
Maar klopt dit ook?
Andere sapjes als Just Fruit in a Bottle van Chiquita en het populaire groente- en fruitdrankje Knorr Vie zijn minder ambitieus. Unilever, de producent van Knorr Vie, houdt het erbij dat één flesje Knorr Vie maar voorziet in 50 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid fruit en groenten. Bovenop heb je vers fruit en verse groenten nodig, klinkt het daar.

Volgens het dieetteam van de verbruikersorganisatie OIVO (www.dieetteam.be) kunnen deze producten een noodoplossing zijn voor gehaaste mensen, maar vormen ze geen vervanging voor vers fruit (en groente), onder meer omdat ze onvoldoende voedingsvezel bevatten in vergelijking met vers fruit. Deze drankjes zijn bovendien veel duurder dan vers fruit.
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram