Voor jou gelezen op Manners.be

Waarom een elektrische fiets eigenlijk veel minder valsspelen is dan je denkt

Laatst bijgewerkt: december 2018
wpk_elektrischeFietsUniBristol-970x470.jpg

nieuws

Met zijn motor helpt een elektrische fiets je vooruitkomen, zodat je zelf veel minder hard hoeft te trappen. Is zo’n e-bike daarom valsspelen? Veel mensen vinden van wel, maar dat blijkt best mee te vallen. Volgens onderzoek van het goede doel Life Cycle en de University of Bristol zou elektrisch fietsen zelfs dezelfde voordelen hebben als fietsen op een normale fiets.

Elektrisch fietsen: de voordelen

Life Cycle is al een aantal jaar bezig in Bristol om mensen te leren fietsen en ze het vertrouwen te geven om op de fiets te stappen. Om nog meer mensen aan het fietsen te krijgen, besloten ze samen te werken met de University of Bristol om te kijken naar de voordelen van elektrisch fietsen. Voor het onderzoek mochten achttien mensen met diabetes type 2 aan de slag met e-bikes.

Fitter en slanker

De participanten voelden zich aan het einde van het onderzoek over het algemeen fitter en sommige deelnemers waren zelfs een paar kilo’s afgevallen. De deelnemers leken ook erg positief over hun ervaring op een elektrische fiets en veertien mensen besloten zelfs de e-bike na het onderzoek over te kopen.

Langer en verder fietsen

Poppy Brett, CEO van van Life Cycle, geeft aan dat fietsen op een elektrische fiets helemaal niet inhoudt dat je valsspeelt en dat het dezelfde voordelen voor je gezondheid heeft. Elektrisch fietsen heeft zelfs nog een paar extra voordelen: je kunt namelijk langer en verder fietsen met een e-bike en bijvoorbeeld heuvels tackelen, wat met een gewone fiets al een serieus obstakel zou zijn.

Auteur: Lesley

volgopfacebook

volgopinstagram