- dossierEcologisch poetsen met natuurlijke schoonmaakproducten
- dossierKleding wassen: de ultieme gids voor een perfect schone was
- dossierHoe krijg je een aangebrande of aangekoekte pan schoon?
- dossierPseudomonas-infectie: symptomen, oorzaken en behandeling
- dossierHoe vaak moet je een keukenhanddoek vervangen?
Helft van de broodjes döner kebab bevat E- coli bacteriën
nieuws
Meer dan de helft van de broodjes döner kebab bevat E- coli bacteriën. Dat blijkt uit een steekproef van de Nederlandse Consumentenbond onder 49 broodjes döner, gekocht in Groningen, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Breda.
De Consumentenbond trof geen Salmonella of Campylobacter aan, maar wel E. coli. Mensen met een verminderde weerstand zoals ouderen kunnen daar ziek van worden.
De aanwezigheid van E- coli duidt op slechte hygiëne. De bacterie is afkomstig uit de darmen van mensen of dieren. De Consumentenbond adviseert mensen met een verminderde weerstand, 65-plussers en zwangeren geen broodje döner kebab meer te eten.