Rode Kruis vernieuwt eerstehulpopleidingen

logo-rode-kruis-09--16.jpg

nieuws Rode Kruis vernieuwt eerstehulpopleidingen
Elke vijf jaar worden de opleidingen en het lesmateriaal van de basiscursus Eerste Hulp aangepast aan de wetenschappelijke vooruitgang. Het Rode Kruis roept iedereen op deze gratis eerstehulpopleiding te volgen.
http://www.rodekruis.be/wat-kan-jij-doen/volg-een-opleiding/zoek-een-opleiding/#!start

Op dit moment kan 1 op 3 Vlamingen eerste hulp bieden, in Nederland is dat 2 op 3. Benieuwd hoe het met uw eerstehulpkennis gesteld is? Dan kunt u hier een test doen.
http://www.rodekruis.be/wat-kan-jij-doen/volg-een-opleiding/doe-de-test/

Handboek 'Help! Eerste hulp voor iedereen'
Ook het handboek 'Help! Eerste hulp voor iedereen' kreeg een wetenschappelijk onderbouwde facelift. Het boek geeft niet alleen de meest recente eerstehulprichtlijnen weer, het is ook een duidelijk, overzichtelijk en handig naslagwerk voor iedereen die wil weten wat te doen bij een ongeval of ziekte.

De nieuwe 'Help! Eerste hulp voor iedereen' legt u aan de hand van telkens vier duidelijke stappen uit wat u moet doen bij meer dan 300 letsels en aandoeningen. U komt niet alleen te weten wat u moet doen als iemand hulp nodig heeft, u krijgt ook achtergrondinformatie en allerlei praktische tips, onder meer om ongevallen te voorkomen. Dit vernieuwde handboek wordt vanaf september 2016 ook gebruikt tijdens onze eerstehulpopleidingen.
Het handboek ‘Help! Eerste hulp voor iedereen’ is verkrijgbaar in De Standaard Boekhandel en via www.bol.com.


Laatst bijgewerkt: september 2016

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram